Geschiedenis

ABCD Machinery Service Benelux is in 2017 ontstaan uit de samenwerking tussen WBT Speciaal machines en Slaats Houtbewerkings machines.

Dit bedrijf valt onder de groep West Brabant Techniek en heeft zijn activeiten ondergebracht in ADK Speciaalmachines B.V.

DoordatABCD Machinery Service Benelux binnen de groep West Brabant Techniek valt is er een hele grote diversiteit aan kennis ontstaan binnen ABCD Machinery Service Benelux en kunnen wij bij het ontwikkelen en bouwen van uw speciaalmachine terugvallen op de specialiteiten van de andere bedrijven binnen West Brabant Techniek.

Geschiedenis van de bedrijven binnen West Brabant Techniek.

In 1998 is Embee & Schoenmakers ontstaan als een bedrijf wat voornamelijk industrieel technische service en onderhoud verleend aan productie bedrijven.

In 2004 werd ons pand op industrieterrein Weststad te klein en zijn wij naar onze huidige locatie op industrieterrein Vijf Eiken verhuist 

Ter uitbreiding van de markt en ons productenprogramma heeft Embee & Schoenmakers eind 2010 Cotron uit Sliedrecht overgenomen. Cotron is al sinds vele jaren bekend op het gebied van engineering en levering van hoogwaardige en betrouwbare productie-apparatuur en automatisering. Cotron levert onder andere interne transportsystemen en geavanceerde vul- en verpakkingsmachines.

De integratie met Cotron begin 2011 is bovendien zeer succesvol verlopen en heeft inmiddels een aantal interessante projecten en onderhoudscontracten opgeleverd. Het bovenstaande heeft ertoe geleid dat wij sinds 2010 officieel integrator zijn van FANUC robots.

Begin 2012 hebben wij Dekker Machines en Service uit Barendrecht overgenomen, dit bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop en service van wapeningsmachines of in de volksmond ook wel betonijzer bewerkingsmachines genoemd.

Kortom, door de verder toenemende vraag naar uitbesteed onderhoud en speciaalmachines zijn we een sterk groeiend technisch bedrijf met veelzijdige mogelijkheden.

Klaar voor de toekomst en voor al onze klanten.